Voeg een bericht toe

Ik ben op zoek naar een stadsplattegrond gemeente Velsen, als kado voor een oud IJmuidenaar.

Heeft u een suggestie waar ik een plattegrond, liefst ergens uit de periode 1930-1950, zou kunnen kopen?

Met vriendelijke groet,

Daniel Veenhuijsen

donderdag 04 oktober 2018

Aan de Historische kring Velsen

Ik wil u een 3D animatie tonen die ik heb gemaakt van de Velserspoorbrug.
U kunt de animatie bekijken op YouTube, zie:

Ik kan u de animatie ook gratis bezorgen als u dat op prijs stelt.

Vriendelijke groet,  Walter Kok,  Haarlemmer

dinsdag 04 september 2018

In de huiskamer van mijn grootmoeder Johanna Maria Böhm hing een schilderij van een boerderij die van Johannes Anthonius Böhm zou zijn geweest. Boerderij “Westerhoek” nabij het huis te Velsen. Hagelingerweg 189 of 191. Het schilderij is van van J.Beekman uit 1946. Hij/zij   is geen bekende schilder geworden maar zou een leerling van kunstschilder Hendrik (Henk) de Vries uit Santpoort-Zuid geweest zijn.

Wie kan mij vertellen over die boerderij en/of wie die J.Beekman geweest kan zijn .

vrijdag 03 augustus 2018

ik ben op zoek naar mensen die misschien Joop Neve hebben gekend.

Hij woonde tegenover de hoogovens, in een huisje van de hoogovens.

Het uitzicht was ook de hoogovens, Mijn oom was ook vrijwilliger bij de brandweer.

Ik  ging daar vroeger, zeker 55/ 60 jaar geleden altijd logeren.

maar hoe ik ook zoek en rond rij , ik kan er niets meer van herkennen.

Zijn er misschien mensen die weten hoe die straat heten??

of oude foto,s uit die tijd. Hartelijk dank alvast

zondag 29 april 2018

LS.,

ik ben op zoek naar een boekje van Willem van Heijst, 'Landhuisbouw Driehuis-Westerveld'.

Het is uitgegeven in 1934 naar aanleiding van de verkoop van huizen die door hem gebouwd zijn.

Een voorwoord is geschreven door de toenmalige burgemeester Mr.F.L.J.E.Rambonnet.

De vraag is opgenomen in de rubriek Gevraagd en Gezocht, nr. 2018-04 !

zaterdag 17 maart 2018